افزایش نرخ بهره بانکی ادامه دارد!

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه همچنان امید به بازار سرمایه بازنگشته است، گفت: این روزها با افزایش ۰.۸ درصدی نرخ بهره بین بانکی این نرخ به ۲۱.۳۳ درصد رسیده که طبیعتاً تاثیرات نامطلوبی بر بازار سرمایه خواهد داشت. درواقع با توجه به تورم کم‌سابقه‌ای که در کشور ایجاد شده، سیاست‌گذاران امر به دنبال انجام سیاست‌های انقباضی بوده و چه بساممکن است که در آینده‌ای نزدیک به افزایش نرخ بهره بانکی روی آورند.

محمدحسین حقیقی کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بورس تهران مدتی است که معاملات کم رمقی را پشت‌سر می‌گذارد به بیدار بورس، گفت: امروز نیز با وجود بازگشایی نمادهای شاخص پالایشی در محدوده بالای دامنه نوسان، روز سختی برای بازار سرمایه بود.

سیاست‌های انقباضی در پی تورم جهانی

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه یکی از مسائلی که موجب شد تا بازار روزهای سختی را در تیر ماه پشت سر بگذارد، مساله ریزش بازارهای جهانی در پی ترس این بازارها از ورود اقتصاد جهانی به دوره رکود است؛ تصریح کرد: به هر حال مدتی است که با ایجاد تورم در اقتصادهای توسعه یافته دنیا، بانک‌های مرکزی و در صدر آن‌ها فدرال رزرو، شروع به اتخاذ سیاست‌های انقباضی کرده‌ که به موجب آن بازارهای جهانی اعم از کامودیتی‌ها، در یک ماه اخیر نوسانات شدیدی را تجربه کردند.

 وی ادامه داد: با توجه به اینکه بخش بزرگی از بورس تهران را نمادهای کالایی تشکیل می‌دهند، عمده معامله‌گران به دلیل ابهام در چشم‌انداز سودآوری این نمادها، وارد فاز احتیاطی شدند.

کمرنگ شدن امیدها به احیای برجام

حقیقی ابهامات دیگر چون کمرنگ شدن امیدها به احیای برجام، فاصله بین نرخ نیما و آزاد دلار، اتخاذ تصمیمات خلق الساعه از سوی سیاست‌گذاران و حاشیه‌های پیرامون بورس‌کالا و گمانه‌زنی‌هایی از تغییر قوانین احتمالی در بورس‌کالا را نیز از عمده مشکلات این بازار دانست و اظهار کرد: تمامی این موارد سرمایه‌گذار را نسبت به بازار سرمایه بی‌اعتماد کرده است.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه به نظر می‌رسد که بازار سرمایه در مرداد ماه به دلایلی نسبت به ماه گذشته حال و هوای بهتری داشته باشد، توضیح داد: در وهله اول صورت‌های مالی دلچسب و جذاب فصلی که در تعدادی از صنایع و نمادها همچون پالایشی، غذایی، روغنی، بانکی و پتروشیمی‌هایی چون اوره سازان و ... منتشر شده، توانسته خیال سرمایه‌گذاران را تا حدودی نسبت به چشم‌انداز آتی صنایع مزبور راحت کند.

وی ادامه داد: البته عملکرد تمامی صنایع و نمادها نیز مطلوب نبود، اما روند متفاوت صنایع در روزهای گذشته بازار سهام نشان داد که سرمایه گذاران غالباً نگاهی به گزارشات کدال نیز دارند.

غیبت بزرگان

حقیقی با اشاره به اینکه در گام دوم شرکت‌های بزرگ زیادی به مجمع رفته و غایب هستند، گفت: نظر به اینکه اغلب آنها درصد قابل توجهی از سود هر سهم را تقسیم کرده‌اند، با قیمت‌های جذابی بازگشایی خواهندشد. این جذابیت قیمتی در کنار کاهش نسبت قیمت به درآمد نمادها و بازار سهام، می‌تواند نقدینگی تازه نفسی را به گردونه معاملات وارد کند.

این کارشناس بازار سرمایه توضیح داد: با این حال با توجه به جو بی‌اعتمادی موجود، انتظار هر رفتاری از سوی سرمایه‌گذاران و سهامداران می‌رود و ممکن است بازار بر خلاف پیش‌بینی‌ها عمل کند. کمااینکه بورس فعلا حتی تورم موجود را هم نادیده گرفته است.

افزایش نرخ بهره بانکی

وی ادامه داد: اما مساله دیگر که طبیعتاً تاثیرات نامطلوبی بر بازار سرمایه خواهد داشت آن است که براساس داده‌های بانک مرکزی، هفته گذشته نرخ بهره بین بانکی سقف ۲۰ ماهه خود را شکسته و با افزایش ۰.۸ درصدی به ۲۱.۳۳ درصد رسیده است.

حقیقی تصریح کرد: با توجه به آنکه این نرخ می‌تواند سیگنال‌های مهمی از سیاست‌های پولی بانک مرکزی و دولت داشته باشد و از آنجا که یکی از ابزارهای سیاست‌گذاران در شرایط تورمی برای کنترل رشد بی‌رویه قیمت‌ها، افزایش نرخ بهره بانکی است، حال این شائبه به ذهن می‌رسد که با توجه به تورم کم‌سابقه‌ای که در کشور ایجاد شده، سیاست گذاران امر به دنبال انجام سیاست‌های انقباضی بوده و چه بساممکن است که در آینده‌ای نزدیک به افزایش نرخ بهره بانکی روی آورند.

وی در پایان گفت: مساله‌ای که می‌تواند به بازار سرمایه جهت دهد. کمااینکه بررسی داده‌های گذشته‌نگر نشان می‌دهد که غالباً زمان‌هایی که نرخ‌بهره بین بانکی روندی صعودی به خود گرفته، بازار سرمایه روندی نزولی را تجربه کرده است.

منبع: بیدار بورس
کد خبر 19626

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 4 =